Lexicon

Kalibreren of ijken DKD-kalibratie kan bij elke goed werkende weegschaal. DKD-kalibratie is een door de overheid gecontroleerde, niet-ambtelijke dienstverlening om de hoge kwaliteitseisen conform DIN EN ISO 9000 e.v. te waarborgen, bijv. bij productie of onderzoek.
IJken kan men alleen weegschalen met typegoedkeuring met het groene M-teken
➔ ijken
KCP Het KERN Communication Protocol (KCP) is een gestandaardiseerde interface-commandorecord voor KERN-weegschalen en andere instrumenten die voor het oproepen en besturen van alle relevante parameters en apparaatfuncties zorgt. KERN apparaten met KCP kunnen zo makkelijk in computer, industriebesturingen en andere digitale systemen worden geïntegreerd.
KERN Communication Protocol
KERN Communication Protocol Het KERN Communication Protocol (KCP) is een gestandaardiseerde interface-commandorecord voor KERN-weegschalen en andere instrumenten die voor het oproepen en besturen van alle relevante parameters en apparaatfuncties zorgt. KERN apparaten met KCP kunnen zo makkelijk in computer, industriebesturingen en andere digitale systemen worden geïntegreerd.
KCP
Kleinste deelgewicht bij het tellen Kleinste stuksgewicht dat de weegschaal voor de stukstelling neemt. In de tabel met productinformatie bij het betreffende model vermeld met "g/stuk".
Kwaliteitsbeheer ➔ controle van de testmiddelen