Kabouter op reis in een wereldwijd experiment met de zwaartekracht

 
 
 
 
 
 
 
     
  [Balingen, 25.07.2012]

Het verhaal over de spannende reis van KERN de wetenschapskabouter en zijn weegschaal heeft de afgelopen maanden bijna 355 miljoen mensen in 152 landen over de hele wereld bereikt …

… en ook de pers besteedde veel aandacht aan de berichten.

Een overweldigende reactie, terwijl het experiment eigenlijk als pedagogisch hulpmiddel voor op scholen was gedacht. Leraren kregen met behulp van een geschikt meetinstrument (precisieweegschaal) en een bij de doelgroep passend transportmiddel (KERN, de wetenschapskabouter) de mogelijkheid geboden uit te leggen waarom de aantrekkingskracht van de aarde overal op de wereld verschillend is.

Het idee sloeg aan. Het idee sloeg aan.

Behalve dat KERN, de wetenschapskabouter een knappe pedagogische prestatie heeft geleverd, heeft hij nu ook twee heel speciale, globale onderscheidingen gekregen.


1. TED.com

TED is een Amerikaanse organisatie die als doel heeft nieuwe, baanbrekende ideeën te publiceren. Voor de zogenaamde "talent search", die voor Europese indieners in Londen plaatsvond, werden duizenden ideeën ingediend.

KERN, de wetenschapskabouter werd uitgekozen als een bijzonder innovatieve manier om op didactische wijze de aantrekkingskracht van de aarde op scholen te verklaren en mocht zich in Londen komen voorstellen.

Op deze uitnodiging zijn James Nester en Albert Sauter van KERN & SOHN dankbaar ingegaan. De gebeurtenis werd opgenomen en uitgezonden. Een gedeelte van de uitzending is te zien op de website van de organisatie: talentsearch.ted.com/


2. Cannes Lions

De hoogste onderscheiding van de communicatiebranche is de "Cannes Lions". Deze onderscheiding wordt toegekend in 13 verschillende categorieën op het gebied van uitzonderlijke communicatie-ideeën. Het experiment met KERN de wetenschapskabouter heeft in 2012 meteen in twee categorieën een prijs gewonnen:
  • Zilveren leeuw in de categorie "Direct"
  • Bronzen leeuw in de categorie "Cyber"
Hieronder vindt u een link van een korte film over KERN's reis naar Cannes: www.creative-awards.co.uk Het winnen van deze prijzen is te danken aan het bureau OGILVYONE WORLDWIDE in Londen en creative director James Nester die met het oorspronkelijke idee kwam.


En de reis van KERN de wetenschapskabouter en zijn weegschaal is nog niet ten einde.

Op het programma staan onder andere een bezoek aan de noordelijkste school van Europa in Longyearbyen op Spitzbergen (Noorwegen), een bezoek aan "Magnetic Hill" in de regio Ladakh (Indië) en een paraboolvlucht van de NASA waarbij gewichtloosheid gesimuleerd wordt.

Via de speciaal voor dit experiment gemaakte homepage www.gnomeexperiment.com kan alles altijd worden gevolgd.


Contactpersoon bij KERN:

KERN & SOHN GmbH
Albert Sauter
Ziegelei 1
D-72336 Balingen
albert-sauter@kern-sohn.com
www.kern-sohn.com
T:  +49 (0) 7433 9933 157
M: +49 (0) 172 941 4640
 
     

▸ KERN News

[08.12.2021]
Enquête naar de klanttevredenheid
Wij komen graag tegemoet aan uw persoonlijke wensen. Daarvoor hebben wij wel uw hulp nodig
▸ Lees meer
[26.05.2020]
Verbeterde stoelweegschaal KERN MCC
Verbeterde stoelweegschaal KERN MCC Weet je wat dat is? Je laadt je stoelweegschaal op bij het stopcontact. In geval van haast rolt u de stoelweegschaal weg zonder eerst de netadapter te verwijderen en in het ergste geval kan de stroomkabel breken. Dit hoeft niet te gebeuren! Het huidige model van de stoelweegschaal KERN MCC 250K100M is uitgerust met een technisch verbeterde netadapter. Een standaard geïntegreerde trekontlasting met scheidingsstekker beschermt de voedingscomponenten, bijv. als er per ongeluk aan de voedingskabel wordt getrokken. KERN - altijd één idee vooruit!
▸ Lees meer
[05.09.2017]
Zoeken naar reserveonderdelen
Vanaf nu kunt u naar reserveonderdelen voor KERN-/SAUTER-toestellen zoeken
▸ Lees meer
[05.09.2017]
KERN serviceportaal
In ons nieuwe serviceportaal kunt u in een handomdraai uw reparatie (service-retouren) aanmelden en een begeleidingsbrief downloaden.
▸ Lees meer
[05.07.2017]
De intuïtieve manier van wegen - KERN easytouch touchscreen weegschalen
Eenvoudig en ongelooflijk snel te bedienen - dat zijn de nieuwe touchscreen weegschalen KERN GAT en KERN IFT.
▸ Lees meer