▸ Typisch KERN!

De mechanicus Gottlieb KERN richtte in 1844 zijn firma op en produceerde van begin af aan de nauwkeurigste weegschalen van zijn tijd. Zijn firma werd het uitgangspunt van de internationaal bekende Zuid-Duitse precisieweegschaalbouw.

Vandaag de dag zijn wij een volgens de meest recente DIN ISO 9001:2008 gecertificeerde specialist voor nauwkeurig wegen met 180 jaar ervaring en kwaliteitsverplichting.

Het merk KERN is synoniem voor precisie en betrouwbaarheid. Wij zijn een tot de middenstand behorend familiebedrijf in de 8e generatie gevestigd in Zuid-Duitsland. KERN is volledig onafhankelijk en heeft tegenover niemand verplichtingen, met uitzondering van onze klanten. Wij zijn wereldwijd actief en hebben al tientallen lang goede relaties met vele klanten.

De samenwerking met KERN is spreekwoordelijk eenvoudig.

De service voor de klant stopt bij KERN nooit, wij helpen waar wij kunnen. In dit streven naar klanttevredenheid ligt wellicht het geheim van onze lange geschiedenis.

Ontdek het succesprincipe van KERN: sne – deskundig – betrouwbaar – veelzijdig!

▸ KERN feiten & filosofie

De basis voor het huidige middenstandsbedrijf legde Gottlieb KERN in 1844 met de oprichting van een fijnmechanische werkplaats.

De naam van ons traditierijke familiebedrijf staat voor continuïteit en continue groei.

Onze jarenlange ervaring en een omvangrijk assortiment komen vooral van pas bij speciale, klantspecifieke wensen.

De traditionele nauwe band met de lokale handel zorgt voor een snelle en uitgebreide levering aan de gebruiker. Advisering, verkoop en service uit één hand is efficiënt en voordelig.

Met vele van onze handelaren hebben wij al decennia lang relaties. Onze oudste klant verkoopt al meer dan 140 jaar lang met succes KERN-weegschalen.

De klantvriendelijke en efficiënte samenwerking met speciaalzaken garandeert een deskundige en snelle advisering van onze klanten.

Het leveringsprogramma beslaat het complete spectrum van de weegtechniek. Daarbij ligt de nadruk op industrieweegschalen, laboratoriumweegschalen, testgewichten en DAkkS-kalibraties.

Er is waarschijnlijk niemand met een langere ervaring. Vooral in het middensegment en qua voordelige producten. Daarbij maken wij ons sterk voor robuuste en ongecompliceerde weegschalen.

KERN biedt standaard wat men nodig heeft.

▸ ... en anders?

Hoe de weegschaal leerde wegen! Beleef de geschiedenis van Kern in het Zollernschloss Balingen. Bezoek eens het museum voor weegschaal en gewicht (Duits)

Meer informatie over de geschiedenis van de ingenieur, ondernemer en pastoor Philipp-Matthäus Hahn vindt u in het Philipp-Matthäus-Hahn-Museum in Onstmettingen